Terug naar Projecten

Maaien en verzamelen in het Ruhrgebied

Gepubliceerd op:
Maaien en verzamelen in het Ruhrgebied

Het ontzorgen van onze klanten is wat we het liefste doen bij Van der Flier Groep. Daarom werden we ook erg enthousiast toen we de vraag kregen om waterplanten te maaien en te verzamelen in de Baldeneysee in opdracht van het Ruhrverband.

Sinds 2016 maaien wij op de Baldeney See; De Baldeneysee is het grootste stuwmeer in de Duitse rivier de Ruhr. Het ligt ten zuiden van de stad Essen, tussen de stadsdelen Werden, Bredeney, Heisingen, Kupferdreh en Fischlaken.

Zomers wordt er veel gebruik gemaakt van dit prachtige water door recreanten. Boten, vaarscholen, surfers en zwemmers ervaren de laatste jaren veel overlast van waterplanten. Het Rurhverband besloot op zoek te gaan naar een oplossing en ging met diverse maaiboten aan de gang, waaronder de maaiboot van Van der Flier Groep.

Op de linkeroever van het meer tussen de haven van Scheppen en Seglerkameradschaft Scheppen bevonden zich veel waterplanten, zoals Elodea, die de overlast verzorgden. In samenwerking met andere partijen hebben we de waterplanten van juli tot en met eind augustus gemaaid en verzamelt. Dit met behulp van onze nieuwe maaiverzamelboot, namelijk de MC106. De MC106 heeft een extra lange maaibek waardoor waterplanten tot 250cm onder de waterspiegel uitgemaaid kunnen worden. Ook is de boot voorzien van een GPS-systeem waardoor de machinist precies kan zien waar hij al geweest is en welke plekken nog uitgemaaid moeten worden.

Daarnaast hebben we de klant volledig ontzorgt door zelf het transport vanuit Nederland naar Duitsland te verzorgen en de hotelovernachtingen vooraf te boeken voor ons personeel.

 

Gerelateerde items