Terug naar Nieuws & innovaties

Risicovrij buizen en leidingen zagen

Gepubliceerd op:
Risicovrij buizen en leidingen zagen

Onze innovatieve zaag voor het veilig zagen van buizen en leidingen, is bekroond met de Safety Award van de NAM en GLT-PLUS! Het gedeeltelijk verwijderen van een buis of leiding door middel van een schrootschaar, brander of snijder brengt meerdere risico’s met zich mee. Denk aan de scherpe delen aan de te verwijderen leiding, open vuur, het niet kunnen afdoppen van de (vervuilde) leiding en het risico dat uw medewerkers bedolven worden onder het zand.

Onze medewerkers zagen de risico’s en hebben hier een veilige zaagmachine voor ontwikkeld. Met een volautomatische leidingzaag hoeft er geen medewerker meer in de sleuf te staan om de leiding te verwijderen, enkel de zaagmachine bevind zich in de sleuf. Tevens creëert de zaag voor leidingen een mooi haaks uiteinde die goed is af te stoppen wanneer deze uit de sleuf is gehaald.

Ook maakt Van der Flier gebruik vaneen speciaal gebouwde lier om lange lengtes leiding uit de grond te trekken, dit heeft als voordeel dat er niet gegraven hoeft te worden om de leiding te rooien. Om de ketting aan de buis te bevestigen heeft Van der Flier Leidingzagen een speciale klem ontwikkeld om de veiligheid te vergroten. Je hoeft geen ketting meer om de buis te stroppen maar alleen de klem om de buis te schuiven, zodra daar aan getrokken wordt klemt de klem zichzelf om de buis. Veilig en efficiënt! 

 

Foto's

Gerelateerde items