Terug naar Nieuws & innovaties

De werknemers van de toekomst

Gepubliceerd op:
De werknemers van de toekomst

De werknemers van de toekomst. Wie zijn het, wat willen zij graag en wat zijn hun droombanen? Dit vroegen wij ons af. Om deze reden haalden we 70 studenten van het Alfa College en het AOC Terra naar de Infra Relatiedagen in Hardenberg om hun te leren kennen.

De studenten werden opgehaald van school door reisleider Henk de Haan. Tijdens deze busreis zocht hij de dialogen op met de studenten door hun verschillende vragen te stellen. Ook deelde hij korte vragenlijsten uit met vragen om de toekomstwensen van de studenten te achterhalen.

Maar wat willen de studenten nou van hun toekomstige werkgevers en wat is voor hun belangrijk? Vele formulieren werden ingevuld en we ontvingen prachtige antwoorden. Natuurlijk willen alle studenten een goed salaris en velen wensen ook voor lange afstanden een goede auto, maar dit is lang niet alles. De studenten zoeken namelijk naar werkgevers waar zij kunnen doorgroeien en waar ze de tijd krijgen om hun kennis in de praktijk te kunnen brengen. Ook willen ze graag werken met een gezellig team waarin ze zich thuis voelen. Bovendien waarderen de toekomstige werknemers nieuw en modern materieel, maar het allerbelangrijkste voor hun is dat ze waardering ontvangen van hun werkgevers voor hun harde werk en inzet.

Wij gaan deze antwoorden meenemen bij het aannemen van de nieuwe generatie inframedewerkers en hopen dat de studenten geïnspireerd zijn door onze prachtige sector. Wij en de studenten vonden het een zeer geslaagde actie en we ontvingen de vraag of we bijvoorbeeld rondleidingen bij onze bedrijven konden realiseren. Wij gaan kijken naar de mogelijkheden en hopen de studenten binnenkort bij ons uit te nodigen.

 

 

Gerelateerde items