Publiziert am:
Zaans Lood

Beide disciplines op één klus! De Van der Flier Groep is bezig op het project Zaans Lood in opdracht van Antea Nederland.


In 2018 zijn wij begonnen met het saneren van vervuilde grond op de Zaanse Schans in Zaandam. De werkzaamheden verliepen erg goed waardoor wij ook nu weer gevraagd zijn te participeren in dit uitdagende project. Wij zijn gevraagd om 14 moeilijk bereikbare tuinen te ontdoen van opgroei, het ontgraven van een halve meter vervuilde grond en vervolgens nieuw zand en teelaarde aan te brengen. Grondwerkers, minikranen, midikranen, rupsdumpers, wieldumpers en zuigauto’s. Alle disciplines komen aan bod op dit prachtige project. Voordat wij aan de slag konden met de werkzaamheden hebben er uitgebreide opnames plaatsgevonden en hebben we gesprekken gevoerd met de bewoners. Het uitgangspunt was om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de bewoners en het verkeer en een efficiënte werkmethode te hanteren.

Een deel van de tuinen was enkel via het water toegankelijk. Daarom is er gekozen om een 100 meter lange pontonbaan aan te leggen, waarover de grond werd aangevoerd en afgevoerd. Meerdere maanden werk in de prachtige Zaanstreek zorgen wederom voor mooie plaatjes!

Wil jij meer weten over dit project? Ga naar www.saneringzaanslood.nl

 

blog_related