Grondzuigen bij Datacentrums

Het werken op bouwlocaties van datacentrums is net een andere tak van sport. In de afgelopen jaren zijn we op verschillende datacenters aan het werk geweest en hebben we veel ervaring opgedaan. Het is ons opgevallen dat het werken aan de bouw van een datacentrum specifieke eisen stelt aan niet alleen het personeel en de machines maar ook het bedrijfsbureau. Het leuke is dat we door onze ervaring steeds vaker gevraagd worden voor dit soort klussen.

Safety first!

Datacentrums worden vaak gebouwd in opdracht van Amerikaanse opdrachtgevers. Hier gelden extra strenge veiligheidsprotocollen en dit eist een speciale aanpak. Zo moeten machines altijd up-to-date zijn en voldoen aan alle veiligheidseisen, het personeel moet de Engelse taal goed beheersen en er wordt geëist dat het personeel in bezit is van alle vereiste veiligheidscertificaten. Op het werk gelden strikte veiligheidsprotocollen, soms net even wat anders dan dat wij gewend zijn in Nederland.

Bedrijfsbureau hierop ingericht

Voordat het werk start verwachten de buitenlandse partijen veel papierwerk en informatie. Van der Flier is ingericht op deze snelle aanpak. Zo hebben we altijd alle documenten bij de hand. Denk hierbij aan certificaten, keuringen en personeelsdocumenten. Op het bedrijfsbureau wordt behalve Nederlands ook vloeiend Engels en Duits gesproken, dus ook gevraagde documenten kunnen in elke taal worden aangeleverd, wel zo makkelijk. Het bedrijfsbureau van Van der Flier regelt alle zaken omtrent regel- en wetgeving zelf. Het aanvragen van A1 certificaten, Limosa’s of andere documenten die men nodig is om in een ander land te werken wordt door Van der Flier verzorgt. Dit geldt tevens voor slaapaccommodatie van het personeel.

De juiste mensen op de juiste plek

Al het personeel van van der Flier is goed geschoold en hebben kennis van zaken. Echter door gedane ervaring weten wij wie we naar een datacenter kunnen sturen, niet iedereen is hier even geschikt voor. Wij houden van aanpakken en meters maken, maar bij dit soort klussen is geduld een schone zaak. Het is daarom ook belangrijk om zorgvuldig te kiezen welke werknemer naar deze klussen gaat.

Machines moeten up-to-date zijn

Bij van der Flier is dit geen nieuws, want wij hebben namelijk altijd alle machines up-to-date gekeurd en gecertificeerd. Ook investeren we in nieuwe en betere veiligheidsopties. Zo hebben we op onze nieuwe grondzuigauto’s gasdetectie en fluisterpakketen geïnstalleerd.

Ervaringen

Zoals net genoemd hebben we al heel wat ervaring opgedaan door Europa. Zo hebben we met vijf grondzuigauto’s gewerkt in Eemshaven aan een nieuw datacentrum en zijn we nu ook in België weer aan de slag. Het is een echte uitdaging die we graag aangaan.