Terug naar Grondverzet

Maatschappelijk project in Beerta

Gepubliceerd op:
Maatschappelijk project in Beerta

Voor aannemer Reef Infra zijn wij ingeschakeld om mee te helpen aan de realisatie van een opvangcentrum voor vluchtelingen te Beerta.

Onze diensten zijn ingeschakeld voor specialistische grondverzetwerkzaamheden. Wij zijn dan ook aanwezig met groot materieel. Een rupskraan van 23 ton heeft het benodigde grote grondverzet verricht, de omstandigheden waren erg slecht vanwege de grote hoeveelheid regen. Daarnaast hebben wij een shovel ter plekke voor het verplaatsen van grote hoeveelheden zand voor de realisatie van de benodigde bestrating. Voor de moeilijk bereikbare plekken hebben wij zowel een mobiele- als midirupskraan ter plekke.

De oplevering van het gehele opvangcentrum gebeurd in vier fases, de eerste en tweede fase betreffende woon- en kantoor units voor 400 bewoners zijn inmiddels opgeleverd. Fase 3 wordt in week 15 opgeleverd, hierbij gaat het om woonunits voor 400 bewoners. Fase 4 wordt in week 18 opgeleverd, hierbij worden de laatste woonunits geplaatst voor 200 bewoners. De totale oplevering zal plaatsvinden in week 20.

Van der FLIER is voornamelijk trots haar bijdrage te mogen leveren aan de realisatie van dit maatschappelijke project. Inmiddels zijn de eerste 400 bewoners al enige tijd woonachtig in het opvangcentrum. In deze noodopvang zijn meerdere faciliteiten aanwezig. Zo zijn er een basisschool en peuterschool gebouwd om de kinderen te voorzien van onderwijs. Voor eventuele recreatie activiteiten zijn verschillende pleinen aangelegd waar de bewoners gebruik kunnen maken van verschillende voorzieningen.

Gerelateerde items