Terug naar Grondverzet

UPDATE: Graafwerkzaamheden Foxhol

Gepubliceerd op:
UPDATE: Graafwerkzaamheden Foxhol

Met veel plezier zijn we begonnen met een graafklus voor de BAM. Het project bestaat uit nieuw te leggen leidingen, waaronder een gestuurde boring onder het Winschoterdiep!

Deze week is Van der Flier BV in opdracht van de BAM begonnen met de werkzaamheden voor een project van het Waterbedrijf Groningen en Enexis. Bij het Winschoterdiep vlakbij de Woldweg wordt zowel aan de noord- en zuidkant van het kanaal een kleiterp gerealiseerd. Bovenop deze terpen is een intrede- en uittredepunt van een gestuurde boring die onder het Winschoterdiep door gaat. De terpen bestaan beide uit ongeveer 2500m3 klei . DBG Groningen (Van der Wiel BV) verzorgt de klei leverantie, middels trailerauto's en kippers wordt de klei vanuit de stad aangeleverd. De terpen zijn van te voren ingemeten waardoor de rupskraan gebruik kan maken van het 3D-GPS systeem. Het project duurt tot eind mei, elke week volgt er een update op deze site.

Update 24-3-2017: De gestuurde boring is voltooid en van der FLIER is begonnen met het graven van de leidingsleuf. Tegelijkertijd is begonnen met het afbreken van de kleiterpen aan de noord- en zuidkant van het Winschoterdiep. Via de foto's en het videomateriaal wordt prachtig in beeld gebracht hoe de leidingsleuf wordt gegraven en de leiding vervolgens in de sleuf wordt gelegd. Een bijkomend voordeel is dat het weer verbeterd is en daardoor het werk beter uitgevoerd kan worden.

Van der FLIER bv beschikt over meedere rupskranen van 8 tot 30 ton uitgerust met 3D-GPS systemen. Voor elke klus hebben we een passende kraan! Bent U of uw bedrijf benieuwd naar de mogelijkheden neem dan gerust contact op met Van der FLIER bv via tel. 0597 33 16 19.

Gerelateerde items